Vilka skelett döljer sig i lagret?

Ett lager kan gömma många hemligheter eller det är iallafall hemligheter för vissa.

För några år sedan började Stefan (vi kallar honom Stefan) som VD för ett hyfsat stort företag i Norden. Han hade tidigare arbetat på företaget som försäljningschef och var mycket nöjd med sin nya ställning som VD.

 

Då jag och Stefan har gemensamma bekanta, träffas vi några gånger per år. De flesta av våra samtal brukar handla om båtliv och skärgården där vi har gemensamma intressen. Eftersom jag är nyfiken av naturen och kände till företaget som Stefan blivit VD för, kunde jag inte låta bli att fråga honom om deras lager.

-Vad har ni för servicenivå?

- Bäst i branschen! sa Stefan

-Hur vet du det?

-Killarna på lagret har stenkoll. De kan det där!

-Va kul, sa jag!

 

Efter någon månad ringde Stefan mig, något som inte hörde till vardagen.

-Du, jag har börjat kolla på lagret. Jag vet inte om vi har så bra koll som jag trodde. Kan du ge mig några tips om var vi ska börja?

 

Ett år senare kunde Stefan sanningsenligt svara -Branschens bästa, när någon frågade honom om deras service.

De höjde servicen från 62% till 92% på nio månader. Lagrervärdet gick till en början upp men sjönk sedan kraftigt.

 

Gräv upp skeletten så snart ni kan.

Jesper Berthold - juni 13, 2017

Relaterade artiklar

få vårt nyhetsbrev

Fyll i din epostadress så skickar vi vårt nyhetsbrev.

Fri konsultation

Vad är din framtidsprognos?
Träffa oss för ett kostnadsfritt möte, där vi analyserar dina 
behov inom försäljningsprognoser och lagerstyrning.

PSSST!

Vi finns på sociala medier också.

Du hittar oss här:

pil-blog_03

© Foremath 2020