Konsulttjänster

We only consult the ear because the heart is wanting.

Blaise Pascal, mathematician, physicist, inventor

En språngbräda för verklig förändring

Vi ser tekniken som en språngbräda för att förändra hur vi gör affärer. Målet med allt vi gör är att hjälpa ditt företag att fungera bättre. Att skapa verklig förändring.

Därför är det helt naturligt att även bidra med konsulttjänster. Vi ser vi oss som en långsiktig partner – som vägleder, analyserar ditt lager, effektiviserar dina tjänster och ger medarbetarna de redskap de behöver.

Vårt koncept: Leanstyrda lager

Med utgångspunkt i Lean Thinking har vi utvecklat ett eget, unikt
koncept: Leanstyrda lager. Kärnan i vårt tankesätt är ständig
utveckling mot perfektion.

Leanstyrda lager består av tre delprocesser

Foremath-siffror_1

Målsättning och parametersättning:

Här hjälper vi dig att bestämma och strukturera ditt lagersortiment. Till detta sätter vi lagerstyrningsmål för alla artiklar och kategorier, samt alla andra nödvändiga parametrar.

Foremath-siffror_2

Styrprocess:

Här bestämmer vi orderstorlek, säkerhetslager samt beställningspunkter. Och i vissa fall även prognoser för enskilda artiklar.

Foremath-siffror_3

Verkställandeprocess:

Här jämför vi aktuella och tillgängliga saldon med beställningspunkten. På så sätt skapas beställningsförslag när saldot når beställningspunkten.

Våra erbjudanden

illu_analys

Analyser som åstadkommer förändring

I det inledande arbetet går vi till botten med hur ditt lager mår. Vi bidrar till att strukturera din lagerhantering och skapa positiv förändring. Vi granskar, utvärderar och kommer med konkreta förändringsförslag.

illu_lagerstyrning1

Lagerstyrning i det löpande arbetet

I samråd med oss får du hjälp med den löpande driften, och som extern resurs implementerar vi din strategi samt utvecklar arbetet löpande.

illu_arbetsprocess

Utveckla dina arbetsprocesser

Vi hjälper dig att ta lagerstyrningen till nästa nivå. Din organisation får nya verktyg i form av utbildnig och utvecklade arbetsprocesser. Allt som krävs för att få full utväxling av investeringarna, och på sikt kunna hantera lagret helt själva.

 

Fri konsultation

Vad är din framtidsprognos? Boka ett kostnadsfritt möte, där vi analyserar dina behov inom försäljningsprognoser och lagerstyrning. På så sätt är du samtidigt med om utlottningen av en lageranalys till ett värde av 48 000 kr.

© Foremath 2020